16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2018

Διάκριση και συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

Στις 16 Δεκεμβρίου 2017 η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) πραγματοποίησε την πρώτη φάση του Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την επιλογή τριμελών ομάδων μαθητών Λυκείου που θα συμμετάσχουν στην 16η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών-EUSO 2018. Σκοπός της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών και η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές μας Ευγένιος Κρητικός, Μάριος Μακαρέζος και Ζωή Μαν συμμετείχαν με επιτυχία στον τοπικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Παλλήνης καταλάμβάνοντας τη 2η θέση και έτσι θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό.

Άξιο μνημόνευσης είναι και το αποτέλεσμα στις εργαστηριακές ασκήσεις της Χημείας όπου και σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στη συνολική κατάταξη των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Π. Δεμέναγας, Κ. Μποσινάκου, Ε. Παπαγεωργίου

Οι μαθητές μας βραβεύτηκαν σήμερα στο 2o ΓΕΛ Παλλήνης! Τους συγχαίρουμε για την επιτυχία τους στον διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην τελική φάση!!!