7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Την Κυριακή 19.05 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία το 7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας με συμμετοχή 270 μαθητών τόσο από το σχολείο μας όσο και από 30 ακόμα σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς εντός κι εκτός της Αττικής.

Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν τις εργασίες τους σε ένα ευρύ κοινό που συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις και σχόλια στους συμμετέχοντες.

Στον χώρο του Φεστιβάλ συμμετείχαν με διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε εφαρμογές προγραμματισμού, ρομποτικής και stop motion animation οι εταιρείες iSquare, iStorm, STEM Education, Διερευνητική Μάθηση, Technokids, QEnglish και το Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης». Για δεύτερη συνεχή χρονιά στο φεστιβάλ είχαμε την τιμή να συμμετέχουν πανεπιστημιακοί φορείς. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκε η ερευνήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Άννα – Ζωή Σουλιώτου, η οποία οργάνωσε εργαστήριο με artbots, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά», το πανεπιστήμιο Κύπρου Frederick και το New York College. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Wind που ήταν ο μεγάλος χορηγός του 7ου Φεστιβάλ.

Για πρώτη φορά φέτος, διοργανώθηκαν εργαστήρια κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ για όλους τους παρευρισκόμενους μαθητές. Συγκεκριμένα, η ομάδα TALOS του πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρόσφερε workshops σε πολλές θεματικές ενότητες, όπως Movie Maker, Beebot, EV3 Mindstorms και kids first coding.  Στο εργαστήρι που μας πρόσφερε το κέντρο εφαρμοσμένων τεχνών Ορνεράκης, οι μαθητές γνώρισαν την  τεχνική Stop Motion, δημιουργώντας τη δική τους ταινία. Τέλος, η Εθνική Ομάδας Ρομποτικής, μία πρωτοβουλία της eduACT και της εκπαιδευτικής ομάδας Mathisis μαζί με τον προπονητή της κο Αναστάσιο Κόλλια πρόσφερε στους παρεύρισκόμενους μαθητές workshops σε Lego Wedo 2.0. Στο 7ο Φεστιβαλ Τεχνολογίας, το σχολείο μας ως συντονιστής του προγράμματος Erasmus+ Αugmented and Virtual Reality in Education «ARIE» παρουσίασε ένα τμήμα των δράσεων, που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας, Μαθηματικών και Βιολογίας.

Υπεύθυνη διοργάνωσης και επικοινωνίας του φεστιβάλ, ήταν η Δανάη Σπηλιάδη, εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου μας, ενώ στην ομάδα του ΙΤ Festival συμμετείχαν η Σίλια Μπαμπέτα ως υπεύθυνη χορηγιών, η Μαρία Στιβακτάκη και ο Ανέστης Ελμάς ως συντονιστές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα και ο Θωμάς Ζουλούμης ως υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης.

Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τις εκπαιδευτικούς Γιώτα Φουσέκη και Έλενα Νικολοπούλου για την παρουσίαση του προγράμματος ARIE, καθώς και τις εκπαιδευτικούς μας Βασιλική Μπέκου, Έφη Καμαρινοπούλου, Σωτηρία Κουλοσούσα, Μαρία Ρουσάκη, Σοφία Συκιανάκη και Εύη Καρδαρά για την υποστήριξή τους στα κέντρα παρουσιάσεων και ρομποτικής την ημέρα του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το 7th IT Festival στο Facebook!

Στιγμές από το 7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Στιγμές από το 6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Στιγμές από το 5ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας