7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

H Νέα Γενιά Ζηρίδη ανακοινώνει το 7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας (7th IT Festival), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της, την Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, εντός και εκτός σχολείου, και στόχο έχει να αναδείξει το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους στον τομέα της τεχνολογίας.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με μαθητές από ίδια ή διαφορετικά σχολεία. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από δύο έως και δέκα μαθητές, που φοιτούν σε ίδιες ή και διαφορετικές τάξεις μέσα στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης, όπως περιγράφεται στη συνέχεια:

 1. Δημοτικό
 2. Γυμνάσιο
 3. Λύκειο

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με εργασίες εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου, που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 1. Παρουσίαση (π.χ. PowerPoint, Keynote). Απευθύνεται μόνο σε μαθητές Δημοτικού.
 2. Βίντεο (π.χ. Movie maker, iMovie)
 3. Προγραμματισμός σε Scratch (π.χ. Αφήγηση ψηφιακής ιστορίας, δημιουργία ψηφιακού παιχνιδιού)
 4. Ρομποτική / Εφαρμογή STEM (π.χ. LEGO, Arduino, Raspberry pi)
 5. Iστολόγιο (Blog) ή Ιστοσελίδα (website)
 6. Δημιουργία Ψηφιακής Ιστορίας με τεχνική Stop Motion
 7. Υλοποίηση εφαρμογής ή παιχνιδιού για υπολογιστή ή για κινητή συσκευή (π.χ. GameMaker, Kodu, App Inventor).

Αίτηση Συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ μέχρι και την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019.

Η δήλωση συμμετοχής στο Φεστιβάλ είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Αίτηση Συμμετοχής στο 7ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Με την υποβολή της αίτησης θα λάβετε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο αντίγραφο της φόρμας συμμετοχής, που θα επιβεβαιώνει ότι η αίτηση συμμετοχής έχει σταλεί επιτυχώς. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση ομαδικών εργασιών απαιτείται η υποβολή μιας αίτησης για όλα τα συμμετέχοντα μέλη.

Υποβολή Εργασίας

Εφόσον έχετε στείλει την αίτηση συμμετοχής σας στο Φεστιβάλ, μπορείτε να μας στείλετε την εργασία σας μέχρι και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

Όλες οι εργασίες θα υποβάλλονται μέσω του συνδέσμου https://transfer.pcloud.com/ στο email itfestival@ziridis.gr

Οι μαθητές που θα υποβάλλουν εργασία για την κατηγορία «Ρομποτική/Εφαρμογή STEM» θα πρέπει να στείλουν σχετικό υλικό (π.χ. παρουσίαση, βίντεο), το οποίο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή, που θα παρουσιάσουν την ημέρα του Φεστιβάλ.

Είναι σημαντικό στη μεταφορά αρχείων να δηλώσετε το email, που έχετε υποβάλλει στην αίτηση συμμετοχής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Προαξιολόγηση εργασιών

Το φεστιβάλ τεχνολογίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος είναι όλοι οι μαθητές, των οποίων οι εργασίες προκρίνονται και παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ, να αποκομίσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες παρουσίασης, προβάλλοντας στο κοινό την ιδέα τους, καθώς και χρήσιμα σεμινάρια ή δώρα τεχνολογίας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία συμμετέχουν.

Όλες οι εργασίες που υποβάλλονται στο φεστιβάλ προαξιολογούνται βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

 • Ποιότητα και Δομή Περιεχομένου: Αξιολογείται η ποιότητα και η δομή του περιεχομένου και η γνώση του μαθητή ως προς το αντικείμενο της εργασίας του.
 • Τεχνική Αρτιότητα: Αξιολογείται η πληρότητα της κάθε ψηφιακής δημιουργίας ως προς τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει, για να λειτουργεί ορθά, ώστε να υποστηρίζεται πλήρως το περιεχόμενο και οι πληροφορίες.
 • Καινοτομία: Αξιολογείται ο βαθμός πρωτοτυπίας και ευρηματικότητας της ιδέας στην οποία στηρίζεται το περιεχόμενο της ψηφιακής δημιουργίας.

O συνολικός χρόνος παρουσίασης, που θα διατεθεί σε κάθε εργασία δε θα υπερβαίνει τα επτά λεπτά.

Ημέρα του Φεστιβάλ

Την ημέρα του Φεστιβάλ, οι μαθητές που έχουν υποβάλλει εργασίες, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια προαξιολόγησης, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την εργασία τους σε ένα ευρύ κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Σε ένα πολύ φιλικό και μη ανταγωνιστικό κλίμα, το κοινό και οι μαθητές, που παρακολουθούν τις παρουσιάσεις ενθαρρύνοται να υποβάλλουν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες, ενθαρρύνοντάς τους να μιλήσουν για τις εργασίες, που παρουσιάζουν.

Στιγμές από προηγούμενα Φεστιβάλ Τεχνολογίας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε πληρφορίες από προηγούμενα Φεστιβάλ Τεχνολογίας, που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο μας.

5ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Συνεργαζόμενοι φορείς

Οι φορείς, που θα συμμετέχουν στο φετινό φεστιβάλ είναι οι εξής: WIND, NEW YORK COLLEGE, Ακαδημία Ρομποτικής Πανεπιστημίου Frederick, Διερευνητική Μάθηση, Γευσήνους, Ερευνητικό Κέντρο "Αθήνα", Ερευνητικό Κέντρο "TALOS" Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iSquare, iStorm, Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκη», STEM Education, Planet Physics, Technokids, The Q-English. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι ο Galaxy 92 Fm.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο 210-6685766 και 210-6685802 για το Δημοτικό και στο 210-6685715 για το Γυμνάσιο και Λύκειο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο itfestival@ziridis.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook 

Υπεύθυνη Διοργάνωσης               Δανάη Σπηλιάδη

Υπεύθυνη Eπικοινωνίας               Σίλια Μπαμπέτα

Υπεύθυνη Πρωτοβάθμιας        Μαρία Στιβακτάκη

Βοηθοί Πρωτοβάθμιας               Βασιλική Μπέκου

                                Σοφία Συκιανάκη

Υπεύθυνος Δευτεροβάθμιας             Ανέστης Ελμάς

Τεχνική Υποστήριξη                   Θωμάς Ζουλούμης