85 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ- ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

85 Χρόνια Υποτροφίες

         Υποτροφίες 2018-2019 , Αναλυτικές  οδηγίες  για  την  προετοιμασία  και  ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

    Α. Οδηγίες Διαγωνισμού Υποτροφιών για την Α’ Δημοτικού

    1. Προσθέστε την φωτογραφία του παιδιού σας στο Δελτίο Συμμετοχής που επισυνάπτεται στο email σας. Ο εξεταζόμενος οφείλει να            το κρατάει μαζί του την ημέρα των εξετάσεων.

    2. Οι υποψήφιοι, που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, θα πρέπει να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή βιβλιάριο υγείας ή                                  πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Δήμο ή ΚΕΠ.

 1. Θεωρούμε απαραίτητο να συζητήσετε και να προετοιμάσετε το παιδί σας για τη διαδικασία της συνέντευξης κατά την οποία θα απαιτηθεί η προσέλευση και παραμονή του παιδιού σε διαφορετικό χώρο από τους γονείς. Η συνοδεία των παιδιών στις αίθουσες για τον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από συνεργάτες μας στους χρόνους που προβλέπονται. Οι γονείς θα παραλάβουν τα παιδιά τους μετά από μία ώρα στον χώρο καταγραφής.
 1. Οι ώρες διεξαγωγής του διαγωνισμού θα τηρηθούν με ακρίβεια. Παρακαλούμε να βρίσκεστε στο χώρο 45 λεπτά πριν την ορισμένη για εσάς χρονική ζώνη του διαγωνισμού. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης θα γίνει προσπάθεια τοποθέτησης του παιδιού σε επόμενη χρονική ζώνη και σε επόμενη ομάδα, εφόσον υπάρξει κάποια ακύρωση.

Η ροή του προγράμματος του διαγωνισμού, με βάση την αλφαβητική σειρά των επωνύμων των υποψηφίων, έχει διαμορφωθεί όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Χρόνος Εξέτασης

Αρχικά Επωνύμων Υποψηφίων

10.00-11.00

ΑΒΑ… - ΔΡΑΚ…

11.00-12.00

ΕΛΕ… - ΛΙΑ…

12.00-13.00

ΛΙΜ… - ΠΑΝ…

13.00-14.00

ΠΑΠ… - ΣΑΒ…

14.00-15.00

ΣΑΡ… - ΨΥΡ…

 

B. Οδηγίες Διαγωνισμού Υποτροφιών για την Α’ Γυμνασίου και την Α’ Λυκείου

 

 1. Οι υποψήφιοι για την Α΄ τάξη Γυμνασίου και την Α΄ τάξη Λυκείου, θα διαγωνιστούν την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:30 έως 14:00.

 

Ο χρόνος προσέλευσης στο σχολείο θα πρέπει να είναι 1 ώρα νωρίτερα, ήτοι 10:30.

Ο χρόνος δυνατής αποχώρησης θα είναι 1 ½ ώρα μετά την έναρξη των εξετάσεων.

 

 1. Στο Δελτίο Συμμετοχής, που επισυνάπτεται στο email σας, προσθέστε την φωτογραφία του παιδιού σας. Ο εξεταζόμενος οφείλει να το έχει μαζί του την ημέρα των εξετάσεων, διότι σε αυτό αναφέρεται το κτήριο και η αίθουσα που θα εξεταστεί ο υποψήφιος.

 

 1. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

α)     «Δελτίο Συμμετοχής» του μαθητή

β)     αστυνομική  ταυτότητα  ή  διαβατήριο  ή  βιβλιάριο  υγείας  ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από Δήμο ή ΚΕΠ.

 

γ) τα παρακάτω υλικά:

 • όργανα    γεωμετρίας    (κανόνας,    διαβήτης,     μοιρογνωμόνιο, ορθογώνιο τρίγωνο)
 • 2 στυλό διαρκείας μπλε χρώματος
 • Γομολάστιχα (όχι blanco)
 • 1 μπουκάλι νερό ½ λίτρου

 

 1. Για τους μαθητές/τριες που εξετάζονται προφορικά, σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να μας έχετε αποστείλει ηλεκτρονικά σχετική βεβαίωση από τους αναγνωρισμένους δημόσιους φορείς, όπως έχετε ενημερωθεί με προηγούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα, στο ypotrofies@ziridis.gr.

 

Με εκτίμηση

Από τις Διευθύνσεις Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου

 

 

Διαγωνισμός ακαδημαϊκών υποτροφιών

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει Διαγωνισμό για τη χορήγηση 60 ακαδημαϊκών υποτροφιών. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018, στις εγκαταστάσεις της, στη Χριστούπολη Σπάτων, 190 04. Οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέχρι και την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2018. Το τέλος συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι 10 € και καταβάλλεται σε τραπεζικό λογαριασμό του σχολείου μαζί με την υποβολή της αίτησης.

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη, προσφέρει σπουδαστικές υποτροφίες για τις ακόλουθες κατηγορίες:

 

Α' Γυμνασίου / Α' Λυκείου

Α' Δημοτικού

Αθλητικές Υποτροφίες

Διαγωνισμός Ακαδημαϊκών Υποτροφιών Νέας Γενιάς Ζηρίδη, για την Α΄ Γυμνασίου & την Α΄ Λυκείου

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει συνολικά 40 υποτροφίες για μαθητές και μαθήτριες που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου, το σχολικό έτος 2018-19.

 

Οι υποτροφίες

Οι παραπάνω υποτροφίες κατανέμονται: 20 για μαθητές/τριες που φοιτούν στην Στ΄ Δημοτικού και 20 για μαθητές/τριες που φοιτούν στη Γ΄ Γυμνασίου το σχολικό έτος 2017-18.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων για τους 6 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους 6 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2018-19.
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 6 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους επόμενους 6 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2018-19.
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 8 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου και τους επόμενους 8 μαθητές/τριες του διαγωνισμού, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Λυκείου το σχολικό έτος 2018-19.

Οι προαναφερόμενες ακαδημαϊκές υποτροφίες ανά κατηγορία θα δοθούν σε ποσοστό 50% στους υποψήφιους μαθητές της Νέας Γενιάς Ζηρίδη και σε ποσοστό 50% στους υποψήφιους των άλλων σχολείων.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Υποψήφιοι για το διαγωνισμό

Είναι όλοι οι μαθητές/τριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στην Στ΄ τάξη του Δημοτικού και στην Γ΄ τάξη του Γυμνασίου του σχολείου μας αλλά και όλων των άλλων σχολείων της χώρας.

Ο Διαγωνισμός εισαγωγής

Χρόνος, διάρκεια και τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί την Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 και ώρα 11:30 – 14:00, στις εγκαταστάσεις της Νέας Γενιάς Ζηρίδη. Οι υποψήφιοι μαθητές/τριες πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο υποχρεωτικά μία ώρα νωρίτερα, ήτοι στις 10.30 π.μ.

Θέματα

Τα θέματα του διαγωνισμού θα διαμορφωθούν από επιτροπή απαρτιζόμενη από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς. Η ίδια επιτροπή θα εποπτεύσει τον διαγωνισμό, τη διόρθωση των γραπτών και την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Τα μαθήματα

Τα εξεταζόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι:

Μαθητές Στ΄ ΔημοτικούΜαθητές Γ΄  Γυμνασίου
Ελληνική ΓλώσσαΕλληνική Γλώσσα
ΜαθηματικάΜαθηματικά
ΑγγλικάΑγγλικά

Όλες οι υποτροφίες

Τα ζητούμενα του διαγωνισμού

Με την ανωτέρω διαδικασία οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο, σχετικές με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας, τα Μαθηματικά και την Αγγλική Γλώσσα. Οι μαθητές/τριες θα εξεταστούν στα παραπάνω γνωστικά αντικείμενα, στο πλαίσιο μιας ενιαίας δοκιμασίας διάρκειας 2,5 ωρών (11.30-14.00). Ειδικότερα:

Για την Α΄ Γυμνασίου

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών: στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, απλά άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών κλπ) και στην παραγωγή γραπτού λόγου.
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής με απλές αριθμητικές πράξεις, διατυπώνοντας αιτιολογήσεις και μαθηματικούς συλλογισμούς.
 • Στην Αγγλική Γλώσσα ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και παραγωγή κειμένου στα Αγγλικά (επίπεδο Pre-FCE – B1).

Για την Α΄ Λυκείου

 • Στην Κατανόηση Κειμένων Ελληνικής Γλώσσας ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση γραπτών κειμένων ποικίλων ειδών και περιεχομένου (λογοτεχνικά κείμενα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά, επιστολές, απλά δοκίμια κλπ), καθώς και οι ικανότητες στην παραγωγή γραπτού λόγου.
 • Στα Μαθηματικά ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση του σημαντικού ρόλου των Μαθηματικών στην καθημερινότητα, η ικανότητα ανάπτυξης επιχειρημάτων, αιτιολογήσεων και συλλογισμών, καθώς και οι αριθμητικές, αλγεβρικές, γεωμετρικές, στατιστικές και στοχαστικές γνώσεις και δεξιότητες.
 • Στην Αγγλική Γλώσσα ελέγχονται οι γνώσεις και οι δεξιότητες των μαθητών/τριών στην κατανόηση και παραγωγή κειμένου στα Αγγλικά (επίπεδο FCE – B2).

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν ορίζονται συγκεκριμένες σελίδες εξεταστέας ύλης στα σχολικά εγχειρίδια και σε καμία περίπτωση δεν ελέγχονται γνώσεις, οι οποίες προϋποθέτουν απομνημόνευση. Γι’ αυτό, οι μαθητές/τριες δεν απαιτείται να μελετήσουν πρόσθετη ύλη. Όσα ήδη γνωρίζουν και έχουν αφομοιώσει από τη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο αρκούν για την επιτυχή συμμετοχή τους στην εισαγωγική εξέταση.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιτυχόντες

Οι μαθητές/τριες υπότροφοι της Α΄ Γυμνασίου, και της Α΄ Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν την υποτροφία τους για τις επόμενες τάξεις της βαθμίδας, Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα. Οι μαθητές υπότροφοι του Γυμνασίου έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ανανέωση της υποτροφίας τους, για τα επόμενα τρία χρόνια φοίτησης στο Λύκειο, με την εκ νέου συμμετοχή τους στον διαγωνισμό υποτροφιών για την Α΄ Λυκείου.

Προϋπόθεση για την ανανέωση των υποτροφιών εντός βαθμίδας είναι ο μαθητής ή η μαθήτρια να συγκεντρώνει βαθμολογία τουλάχιστον 18,5 (άριστα) στις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου και τουλάχιστον 18,1 (άριστα) του Λυκείου. Οι επιδόσεις των μαθητών/τριών που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για την ανανέωση των υποτροφιών προκύπτουν από τον συνυπολογισμό του προαγωγικού βαθμού σε ποσοστό 60% και της βαθμολογίας που προκύπτει από τις σταθμιστικές/επαναληπτικές εξετάσεις Α + Β περιόδου, σε ποσοστό 40%.

Όλες οι υποτροφίες

Διαγωνισμός Υποτροφιών Νέας Γενιάς Ζηρίδη για την Α΄ Δημοτικού

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη προσφέρει 20 υποτροφίες για μαθητές/τριες, που θα φοιτήσουν στην Α΄ Δημοτικού το σχολικό έτος 2018-19.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 100% του κόστους των διδάκτρων για τους 6 πρώτους μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 6 μαθητές/τριες του διαγωνισμού
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων για τους επόμενους 8 μαθητές/τριες του διαγωνισμού.

Οι προαναφερόμενες ακαδημαϊκές υποτροφίες ανά κατηγορία θα δοθούν σε ποσοστό 50% στους υποψήφιους μαθητές της Νέας Γενιάς Ζηρίδη και σε ποσοστό 50% στους υποψήφιους των άλλων σχολείων.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Υποψήφιοι για το διαγωνισμό

Όλοι οι μαθητές/τριες που φοιτούν κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στο Νηπιαγωγείο της ΝΓΖ και στα Νηπιαγωγεία όλης της χώρας.

Ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με συνέντευξη των μαθητών/τριών και συνεκτίμηση πολλαπλών δεξιοτήτων (κατανόηση προφορικού λόγου, γραφοκινητικές και μαθηματικές δεξιότητες), ενώπιον επιτροπής από διακεκριμένους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, την

Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018. Η ώρα προσέλευσης των μαθητών/τριών θα ανακοινωθεί αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιτυχόντες

Οι υποτροφίες παραχωρούνται για τις τρεις πρώτες τάξεις της βαθμίδας του Δημοτικού (Α΄ έως και Γ΄ τάξη) και ισχύουν για τα επόμενα 2 σχολικά έτη, με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής ή η μαθήτρια θα επιτυγχάνει βαθμολογία άριστα σε κάθε ένα μάθημα.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Κατάσταση των ονομάτων των επιτυχόντων θα αναρτηθεί μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου, στην είσοδο των βαθμίδων φοίτησης του Σχολείου. Επίσης στους ενδιαφερόμενους θα γνωστοποιηθούν ηλεκτρονικά οι ατομικές επιδόσεις των μαθητών.

Όλες οι υποτροφίες

Αθλητικές υποτροφίες

15 αθλητικές υποτροφίες σε μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου με υψηλές αθλητικές και ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Οι υποτροφίες καλύπτουν:

 • Έκπτωση 50% του κόστους των διδάκτρων σε 5 μαθητές/τριες
 • Έκπτωση 30% του κόστους των διδάκτρων σε 10 μαθητές/τριες.

Οι προαναφερόμενες αθλητικές υποτροφίες θα δοθούν στο σύνολό τους σε υποψήφιους άλλων σχολείων.

Προϋποθέσεις

 1. Η επιτυχής συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό των ακαδημαϊκών υποτροφιών
 2. Η κατάθεση φακέλου που θα περιλαμβάνει:
  • για τα ατομικά αθλήματα: βεβαιώσεις διακρίσεων – επιδόσεων
  • για τα ομαδικά αθλήματα: συστάσεις από τον προπονητή και το σωματείο και βεβαίωση συμμετοχής σε εθνική ή προεθνική ομάδα

Η κατάθεση του φακέλου θα γίνει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ypotrofies@ziridis.gr έως 15 Μαρτίου 2018.

Σημείωση:

Στις παραπάνω εκπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος μεταφοράς των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία.

Όλες οι υποτροφίες

Ανανέωση της υποτροφίας για τους επιλεγέντες των αθλητικών υποτροφιών

Οι μαθητές/τριες υπότροφοι του Γυμνασίου και του Λυκείου έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν την υποτροφία τους για τις επόμενες τάξεις της βαθμίδας, Γυμνάσιο και Λύκειο αντίστοιχα. Προϋπόθεση για την ανανέωση των υποτροφιών είναι ο μαθητής ή η μαθήτρια να συγκεντρώνει Μ.Ο. βαθμολογίας τουλάχιστον 16 και υψηλές αθλητικές επιδόσεις στο άθλημα με το οποίο ασχολείται. Οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών/τριών που θα λαμβάνονται υπ’ όψιν για την ανανέωση των υποτροφιών προκύπτουν από τον συνυπολογισμό του προαγωγικού βαθμού σε ποσοστό 60% και της βαθμολογίας που προκύπτει από τις σταθμιστικές/επαναληπτικές εξετάσεις Α + Β περιόδου, σε ποσοστό 40%.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό 210-6685600 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: ypotrofies@ziridis.gr.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο διαγωνισμός θα δώσει τη δυνατότητα να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι ανάμεσα στους καλύτερους!

 

Όλες οι υποτροφίες