Διασχολικός Διαγωνισμός Ιστορίας για τη Μακεδονία, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Διασχολικός Διαγωνισμός Ιστορίας για τη Μακεδονία, Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019, 18.00,  Μέγαρο Παλαιάς Βουλής 

                                                                                                          

Τα Εκπαιδευτήρια Νέα Γενιά Ζηρίδη, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας, διοργανώνουν διασχολικό διαγωνισμό Ιστορίας με Θέμα: «Η Μακεδονία από την αρχαιότητα ως τους Βαλκανικούς πολέμους: Μύθοι και Αλήθειες».

Στο πρώτο μέρος θα πραγματοποιηθεί επιστημονική συζήτηση για το Μακεδονικό ζήτημα με ομιλητές διακεκριμένους ιστορικούς. Συμμετέχουν οι: Θάνος Βερέμης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Στέφανος Καβαλλιεράκης, δρ Ιστορίας και διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Διονύσης Μουσμούτης, συγγραφέας, εκδότης- διευθυντής του μηνιαίου περιοδικού Ιστορία Εικονογραφημένη και Ευάνθης Χατζηβασιλείου, καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολεμικού Κόσμου, πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός Ιστορίας με τη συμμετοχή των μαθητών που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση. Συμμετέχουν τα σχολεία: Νέα Γενιά Ζηρίδη, Κολλέγιο Ψυχικού, Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου, Πειραματικό ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, Κολλέγιο Αθηνών-Λύκειο, ΓΕΛ Μελισσίων, 2ο ΓΕΛ Μοσχάτου.

 

 

Σας περιμένουμε