Εορτασμοί γερμανόφωνων σχολείων Pasch, στο ΚΠΙΣΝ (Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η συμπλήρωση των δέκα χρόνων του προγράμματος PASCH, γιορτάστηκε στο πλαίσιο μίας κοινής δράσης όλων των σχολείων του γερμανόφωνου δικτύου, στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), το πρωί της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου 2018.

Οι μαθητές των 16 σχολείων παρουσίασαν τις συνθετικές εργασίες τους με θέμα τον άνεμο. Η κορύφωση της εκδήλωσης αυτής ,που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα,ήταν ο «χαρταετός τρένο».Δεκαέξι αυτοσχέδιοι χαρταετοί από όλα τα σχολεία ενώθηκαν σε έναν «χαρταετό τρένο» PASCH και πέταξαν στον ουρανό πάνω από το Ξέφωτο του Ιδρύματος. Στον εορτασμό της ελληνογερμανικής σύμπραξης στον τομέα της συνεργασίας μεταξύ σχολείων παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του ελληνικού και γερμανικού κράτους.

Η εργασία της αποστολής μαθητών από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη ξεχώρισε για την πρωτοτυπία και τη δημιουργική συγκρότησή της και χειροκροτήθηκε από τις μαθητικές αποστολές και τις διευθύνσεις των σχολείων του δικτύου.

Συγχαρητήρια έλαβαν οι μαθητές μας από τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα Dr. Jens Plötner καθώς και από τη διευθύντρια του Γερμανικού Ινστιτούτου κ. Sulochana Gießler, οι οποίοι αφιέρωσαν πολύ χρόνο κατά την επίσκεψή τους στο περίπτερο της αποστολής μας, έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με τη μεθοδολογία της σύνθεσης του λεξικού των ανέμων και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την πολύ πρωτότυπη δημιουργία των παιδιών.