Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΖΗΡΙΔΗ ΣΤΟ ATHENS SCIENCE FESTIVAL, ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Την Κυριακή 2 Απριλίου, μαθητές γυμνασίου του σχολείου μας παρέσυραν το κοινό του Athens Science Festival, στον ξεχωριστό κόσμο της επιστήμης. 
Οι μαθητές μας παρουσίασαν σε μικρούς και μεγάλους εντυπωσιακά πειράματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική ερμηνεία του κάθε φαινομένου. Μίλησαν με το κοινό για την κίνηση των κομητών, τις ιδιότητες του ξηρού πάγου, τα μαγνητικά υγρά, την καταλυτική διάσπαση του οξυζενέ, τα χρώματα των δεικτών, την πυκνότητα των υλικών, την επιφανειακή τάση των υγρών και τις χημικές αντιδράσεις.

Ο πάγκος μας γέμισε με καπνούς, αφρούς, παγωτό με ξηρό πάγο, κρυσταλλωμένα φρούτα και λαχανικά, κρυφά μηνύματα που εμφανίζονταν «μαγικά», χρωματιστά υγρά, υγρά που μαγνητίζονται και πολλά άλλα. Οι μαθητές μας κατέχοντας σε βάθος την επιστημονική εξήγηση των πειραμάτων μίλησαν με το κοινό με ιδιαίτερη άνεση και ενθουσιασμό για θέματα Χημείας και Φυσικής και δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια γα τις γνώσεις και την αγάπη τους για την επιστήμη. Εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι για τους μικρούς μας επιστήμονες! 
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που συμμετείχαν σε αυτή την οργάνωση και συγκεκριμένα στους: Άγγελο Λειβαδίτη, Γιώργο Φλώρο, Κωνσταντίνο Βόγγλη, Ηλία Ζέρβα, Αριάδνη Κατσαρού, Εμμανουέλα Ματαλιωτάκη, Γεωργία Τριγώνη, Στέφανος Γκαϊτατζή, Ιάκωβο Δάσκαλο, Μαρία Παναγιωτάκη, Νικόλα Ανδριανόπουλο, Ουρανία Μane, Νικόλας Τσαγγαρά, Βαγγέλη Σκροπολίθα, Δέσποινα Μπιλίνη, Δέσποινα Περάκη, Τάσο Τσουρή, Αννέλια Βάκρινου, Νικολέτα Πολυδωροπούλου, Αντρέας Μήτσης, Νεφέλη Πιλαφά, Τζίλντα Θεμελίδη, Δημήτρης Τζέλλος, Βαγγέλης Χαδόλιας, Μυρτώ Παχουνδάκη, Ιωάννα Αραμπατζή, Ανδριάννα Αναγνώστου, Παναγιώτης Χοχλίουρος.
Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ελευθερία Πεταλίδου, Ειρήνη Σιώτου
Athens Science Festival 2017