IT FESTIVAL

6o Φεστιβάλ Τεχνολογίας από τη Νέα Γενιά Ζηρίδη

H Νέα Γενιά Ζηρίδη διοργανώνει και φέτος το 6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας (6th IT Festival) στις εγκαταστάσεις της την Κυριακή 13 Μαΐου 2018. Το Φεστιβάλ είναι μια γιορτή της τεχνολογίας, ανοιχτή προς κάθε ενδιαφερόμενο γονέα, μαθητή, φοιτητή, ερευνητή στο πλαίσιο της οποίας μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου προβάλλουν το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους στον ψηφιακό τομέα.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στο Φεστιβάλ

Η συμμετοχή στο Φεστιβάλ μπορεί να είναι ατομική ή ομαδική, με μαθητές από ίδια ή διαφορετικά σχολεία. Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από δύο έως και έξι μαθητές, που φοιτούν σε ίδιες ή και διαφορετικές τάξεις μέσα στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης.

Οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ με εργασίες εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού περιεχομένου, που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

  1. Παρουσίαση (π.χ. PowerPoint, Keynote). Απευθύνεται μόνο σε μαθητές Δημοτικού.
  2. Βίντεο (π.χ. Movie maker, iMovie)
  3. Προγραμματισμός σε Scratch (π.χ. Αφήγηση ψηφιακής ιστορίας, δημιουργία ψηφιακού παιχνιδιού)
  4. Ρομποτική / Εφαρμογή STEM (π.χ. LEGO, Arduino, Raspberry pi)
  5. Iστολόγιο (Blog) ή Ιστοσελίδα (website)
  6. Δημιουργία Ψηφιακής Ιστορίας με τεχνική Stop Motion
  7. Υλοποίηση εφαρμογής ή παιχνιδιού για υπολογιστή ή για κινητή συσκευή (π.χ. GameMaker, Kodu, App Inventor).

Δράσεις στο 6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη

Την ημέρα του Φεστιβάλ, οι μαθητές που έχουν υποβάλλει εργασίες, οι οποίες πληρούν τα κριτήρια προαξιολόγησης, θα έχουν την ευκαιρία να τις παρουσιάσουν σε ένα ευρύ κοινό στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Σε ένα πολύ φιλικό και μη ανταγωνιστικό κλίμα, το κοινό παρακολουθεί τις παρουσιάσεις των συμμετεχόντων μαθητών και μετά την ολοκλήρωσή τους μπορεί να τους απευθύνει ερωτήσεις, ενθαρρύνοντάς τους να μιλήσουν για τις εργασίες τους. 

Παράλληλα, με τις μαθητικές δράσεις σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας θα υλοποιηθούν παρουσιάσεις και εργαστήρια από Εταιρείες και Πανεπιστημιακούς φορείς. Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε πληροφορίες με όλες τις δράσεις: 

Μαζί μας στο 6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας

Αίτηση Συμμετοχής

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο 6ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη ολοκληρώθηκε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.

Υποβολή Εργασίας

Εφόσον έχετε στείλει την αίτηση συμμετοχής σας στο Φεστιβάλ, μπορείτε να μας στείλετε την εργασία σας μέχρι και την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Όλες οι εργασίες θα υποβάλλονται μέσω του συνδέσμου https://transfer.pcloud.com/ στο email itfestival@ziridis.gr

Οι μαθητές που θα υποβάλλουν εργασία για την κατηγορία «Ρομποτική/Εφαρμογή STEM» θα πρέπει να στείλουν σχετικό υλικό (π.χ. παρουσίαση, βίντεο), το οποίο θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με την κατασκευή, που θα παρουσιάσουν την ημέρα του Φεστιβάλ.

Είναι σημαντικό στη μεταφορά αρχείων να δηλώσετε το email που έχετε υποβάλλει στην αίτηση συμμετοχής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

Με την επιτυχή αποστολή της εργασίας σας θα λάβετε αυτοματοποιημένο μήνυμα με θέμα "You successfully sent files via pCloud Transfer". 

Προαξιολόγηση εργασιών

Το φεστιβάλ τεχνολογίας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στόχος είναι όλοι οι μαθητές, των οποίων οι εργασίες προκρίνονται και παρουσιάζονται στο Φεστιβάλ, να αποκομίσουν ενδιαφέρουσες εμπειρίες παρουσίασης, προβάλλοντας στο κοινό την ιδέα τους, καθώς και χρήσιμα σεμινάρια ή δώρα τεχνολογίας, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία συμμετέχουν.

Όλες οι εργασίες που υποβάλλονται στο φεστιβάλ προαξιολογούνται βάσει των παρακάτω κριτηρίων:

  • Ποιότητα και Δομή Περιεχομένου: Αξιολογείται η ποιότητα και η δομή του περιεχομένου και η γνώση του μαθητή ως προς το αντικείμενο της εργασίας του.
  • Τεχνική Αρτιότητα: Αξιολογείται η πληρότητα της κάθε ψηφιακής δημιουργίας ως προς τα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει, για να λειτουργεί ορθά, ώστε να υποστηρίζεται πλήρως το περιεχόμενο και οι πληροφορίες.
  • Καινοτομία: Αξιολογείται ο βαθμός πρωτοτυπίας και ευρηματικότητας της ιδέας στην οποία στηρίζεται το περιεχόμενο της ψηφιακής δημιουργίας.

O συνολικός χρόνος παρουσίασης, που θα διατεθεί σε κάθε εργασία δε θα υπερβαίνει τα επτά λεπτά.

Στιγμές από το 5ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας 2017

Στον σύνδεσμο http://www.ziridis.gr/news/5th-it-festival μπορείτε να δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το περσινό 5ο Φεστιβάλ Τεχνολογίας, που διοργάνωσε με επιτυχία το σχολείο μας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-6685766 και 210-6685802 για το Δημοτικό και στο 210-6685715 για το Γυμνάσιο και Λύκειο ή επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο itfestival@ziridis.gr

Με την υποστήριξη των φορέων: COSMOTE, WRO Hellas, STEM Education, Διερευνητική Μάθηση, Ερευνητικό Κέντρο "Αθηνά", Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, iStorm, iSquare, Planet Physics, Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης», Γευσήνους, Technokids και The QEnglish.

Ακολουθήστε το 6th IT Festival στο Facebook! 

 

 

Υπεύθυνη διοργάνωσης: Δανάη Σπηλιάδη

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σίλια Μπαμπέτα

Συντονισμός Πρωτοβάθμιας: Μαρία Στιβακτάκη

Συντονισμός Δευτεροβάθμιας: Ανέστης Ελμάς

Υπεύθυνος τεχνικής υποστήριξης: Θωμάς Ζουλούμης