Πρόγραμμα «Νοιάζομαι & Δρω»: «Παίζω -δημιουργώ - επικοινωνώ - συνυπάρχω με την Ελπίδα»

Πρόγραμμα «Νοιάζομαι & Δρω»: «Παίζω -δημιουργώ - επικοινωνώ - συνυπάρχω με την Ελπίδα»
Το σχολικό έτος 2018 – 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α3, Β2, Γ2 και Δ2 του Δημοτικού μας Σχολείου, συμμετείχαν σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία «Καρκινάκι» σε πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τον παιδικό καρκίνο με τον τίτλο «Παίζω -δημιουργώ - επικοινωνώ - συνυπάρχω με την Ελπίδα». 
Στο πλαίσιο του πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συζητήσεις για τον παιδικό καρκίνο και αναζητήθηκαν τρόποι επικοινωνίας με μαθητές – μαθήτριες, που νοσηλεύονται σε ογκολογικές μονάδες. 
Οι προτάσεις των μαθητών – μαθητριών επικεντρώθηκαν γύρω από το παιχνίδι και με βάση αυτές κατασκευάστηκαν παιχνίδια με απλά υλικά, τα οποία παραδόθηκαν στις κλινικές της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα» από αντιπροσωπεία μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019. 
Με την άδεια του Καθηγητή Αντώνη Καττάμη, υπεύθυνου της Μονάδας Αιµατολογίας & Ογκολογίας της Α’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», η κα Αγάπη Ντούμου, τομεάρχης της ογκολογικής μονάδας Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και η κα Μένια Κουκουγιάννη, ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Καρκινάκι» μάς καλωσόρισαν και μάς ξενάγησαν στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μας έδειξαν στην πράξη πώς παιδιά με καρκίνο, οι οικογένειες τους, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν καθημερινά αγώνα ζωής, αλλά και διαπιστευτήρια ψυχής και δύναμης. Ήταν ένα πρόγραμμα, που θα μείνει στη μνήμη μαθητών – μαθητριών και εκπαιδευτικών, και το οποίο θα συνεχιστεί με νέες δράσεις την επόμενη σχολική χρονιά.

 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν

521

Απήχηση

59

Αλληλεπιδράσεις

Προώθηση δημοσίευση