ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

Κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Αθήνα,η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Αγγέλα Μέρκελ προσκάλεσε μαθητές και μαθήτριες επτά συνολικά σχολείων να συμμετάσχουν σε ανοιχτή συζήτηση σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 11 Ιανουαρίου στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και διήρκεσε μια ώρα.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Νέας Γενιάς Ζηρίδη διακρίθηκαν τόσο για την παρουσία τους,την οποία η καγκελάριος σχολίασε θετικά,όσο και για τον ενεργό τους ρόλο στη συζήτηση,κατά την οποία εξέφρασαν με εμπεριστατιωμένο λόγο τις απόψεις,τις ιδέες,καθώς και τις ανησυχίες τους για το μέλλον της Ευρώπης.
Σε ερώτηση του μαθητή της Γ' Λυκείου, Χρήστου Κατσανδρή σχετικά με τους παράγοντες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού θεσμού,η καγκελάριος απάντησε ότι η κάθε ευρωπαϊκή χώρα είναι σε θέση να αποτρέψει μια ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση χαράσσοντας την εξωτερική της πολιτική με τέτοιο τρόπο,ώστε να παραμένει πιστή τόσο στις δικές της αρχές,όσο και σε εκείνες της Ευρώπης.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν με άριστες εντυπώσεις στο Σχολείο μας,ένα σχολείο που δίνει τέτοια ερεθίσματα υψηλής εκπαιδευτικής ποιότητας στους μαθητές και στις μαθήτριες του,δημιουργώντας τις προϋποθέσεις έτσι ώστε αυτοί να γίνουν ενεργοί πολίτες της Ελλάδας,σκεπτόμενοι πολίτες της Ευρώπης,υπεύθυνοι πολίτες του κόσμου.