Βιωματικά προγράμματα

Βασικό μέρος του προγράμματος του Δημοτικού καλύπτεται από τα Βιωματικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρονται:

«Αμπέλι, Σταφύλι, Κρασί»

Οι μικροί μαθητές μας βρίσκονται στα «λημέρια του Διονύσου», τρυγούν το αμπέλι και πατούν στο πατητήρι τους καρπούς του. Φτιάχνουν κρασί, παίρνουν μούστο, πλάθουν μουστοκούλουρα και τραγουδούν «μεθυστικά τραγούδια».

 

 

 

 

«Με τη μέλισσα οδηγό»

Οι μαθητές δημιουργούν σταυρόλεξα στους υπολογιστές, λύνουν γλωσσικές και μαθηματικές ασκήσεις, κατασκευάζουν κεριά, τραγουδούν το τραγούδι της μέλισσας και φτιάχνουν γευστικούς λουκουμάδες.

 

 

 

 

«Μικροί Αρχαιολόγοι»

Σκοπός του προγράμματος «Μικροί Αρχαιολόγοι» είναι η βιωματική προσέγγιση και η κατανόηση του έργου του αρχαιολόγου, καθώς και το ταξίδι ενός αρχαίου αντικειμένου μέχρι την προθήκη ενός μουσείου.

Όλοι οι μαθητές/τριες έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος, σε όλα τα στάδια της πορείας ενός ευρήματος, από την ανασκαφή και τη συντήρησή του μέχρι την έκθεσή του σε  μουσείο. Είναι ένα  συναρπαστικό βιωματικό ταξίδι, στο οποίο τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες έρχονται σε επαφή με την πολιτισμική μας κληρονομιά μέσω της επιστήμης  της Αρχαιολογίας.

 

 

«Ταξίδι στους βοτανικούς κήπους του σχολείου μας»

Οι μαθητές παρατηρούν, αγγίζουν και καταγράφουν τα διαφορετικά είδη των φυτών και των δέντρων των Βοτανικών Κήπων του σχολείου. Φυτά και δέντρα όπως η μυρτιά, η δάφνη, η κουμαριά, ο σχίνος, το δεντρολίβανο, η ελιά και τόσα άλλα τους προσκαλούν στο μυρωδάτο κόσμο τους και τους αποκαλύπτουν τη ζωντάνια και την ομορφιά τους. ‘Όλα τα παραπάνω γίνονται θελκτικότερα και πιο σύγχρονα ακόμη με τη χρήση των διαδραστικών πινάκων και των ipads. 

Σχετικα Νεα

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

Γιορτή Δημοτικού 2016
Οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, στην φετινή τους καταληκτική γιορτή, μας προσκάλεσαν σε ένα «σεργιάνι στην παράδοση»!
Μαθαίνοντας με το iPad

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει ενσωματώσει με επιτυχία το iPad, σαν ψηφιακό εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντας την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία και συμβάλλοντας

«Εκπαίδευση χαρισματικών ατόμων στην Ελλάδα» (Συνέδριο)

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Σαββάτου 17 Ιουνίου, του 7ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επιστημών Εκπαίδευσης, στο οποίο μίλησε και  η κα Μάνια Ζηρίδη, 12:30-14:00.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΑΣΙΣ 2017 - 25 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου, πραγματοποιήθηκε το 18ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του ΑΣΙΣ, το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 8μμ. στο Ανοικτό Αμφιθέατρο του σχολείου μας.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΤΜΗΜΑ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στις 22 Μαΐου μαθητές της Ε’Δημοτικού επισκέφτηκαν το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος IFG.Τους υποδέχτηκε η Μορφωτική Ακόλουθος κα Eliane Clancier.

Pages