Μαθητική ζωή

Οι μαθητές ως πρωταγωνιστές της σχολικής πραγματικότητας αναλαμβάνουν ρόλους και δράσεις ώστε να εκπαιδευθούν στα κοινά ως ενεργά και υπεύθυνα άτομα.

Μαθητικές εκλογές: Οι μαθητές εξοικειώνονται με την εκλογική διαδικασία, παρουσιάζουν τον εαυτό τους, επιχειρηματολογούν και επικοινωνούν αποτελεσματικά.

Βοηθοί μαθητές: Τα προεδρία των τμημάτων συμμετέχουν ενεργά ως βοηθοί εφημερευόντων και

της καθαριότητας και ως μαθητές - ξεναγοί των προσκεκλημένων του σχολείου.

Στηρίζοντας τη διαφορετικότητα: Προσκαλούν και συνδιοργανώνουν βιωματικά προγράμματα με μαθητές ειδικών σχολείων. 

Υγιεινή διατροφή: Αναλαμβάνουν δράσεις διοργανώνοντας την Ημέρα Υγιεινής Διατροφής στο σχολείο μας, δίνοντας έμφαση στο υγιεινό πρωινό.

Διανυκτέρευση: Μαθητές/τρίες των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄, περνούν ένα βράδυ στο σχολείο ζώντας το ζωτικό τους χώρο μετά τη δύση του ηλίου και αποκομίζοντας τις ωραιότερες αναμνήσεις.

Befrienders: Οι μαθητές-εμψυχωτές (Befrienders) που αγαπούν τα ομαδικά παιχνίδια παίζουν με τους συμμαθητές τους στην αυλή του σχολείου μας, . Το παιχνίδι σε όποια ηλικία κι αν «μας συναντήσει» ενδυναμώνει τα θετικά στοιχεία μας και αποδυναμώνει τα αρνητικά συναισθήματά μας. 

Φιλανθρωπικές δράσεις: Αναλαμβάνουν σε συνεργασία με τους δασκάλους τους την υποστήριξη του Χριστουγεννιάτικου Bazaar του σχολείου μας. Στο πλαίσιο της καλλιέργειας της κοινωνικής συνείδησης των μαθητών μας, συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια για πραγματικά καλό σκοπό. To χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από την ανακλύκλωση του πλαστικού διατέθηκε στον σύλλογο γονέων, παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».