Συνεργασίες (γενικό πλαίσιο)

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια κα. Μ. Φουντοπούλου, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δειγματική διδασκαλία σε μαθητές της Α' Γυμνασίου, παρουσία και φοιτητών του ΦΠΨ.

Το Γυμνάσιό μας έχει αναπτύξει επικοινωνία και συνεργασία με εκπαιδευτικούς, επιστημονικούς, θρησκευτικούς και κοινωνικούς φορείς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, με σκοπό την αλληλεπίδραση-συνεργασία για την παροχή στους μαθητές ευκαιριών για ακαδημαϊκή ενίσχυση και απόκτηση εμπειριών-πληροφόρησης.

Στο πλαίσιο αυτό συνεργαζόμαστε με πανεπιστημιακά τμήματα (Καποδιστριακό Αθηνών, Ιόνιο, ΑΠΘ, Αιγαίου), με πολιτιστικά ιδρύματα, επιστημονικές ενώσεις, εκδοτικούς οίκους και έγκριτα περιοδικά με σκοπό την αλληλεπίδραση και τη συνεχή ζύμωση σε εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα που άπτονται της κοινωνίας. Είναι όλα αυτά ακριβώς που βοηθούν από τη μια το σχολείο να βρίσκεται στην εκπαιδευτική πρωτοπορία και να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ευρύτερων συνεργασιών με την θεσμοθετημένη εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την τοπική (και όχι μόνο) κοινωνία και από την άλλη τους μαθητές του να έχουν την δυνατότητα ακαδημαϊκής ενίσχυσης και πολλαπλό κέρδος σε εμπειρίες και πληροφορίες, μέσα από τη συνεχή έκθεση τους σε θέματα ευρύτερης εκπαίδευσης, πολιτισμού και κοινωνικών δομών και διαδικασιών.

Σχετικα Νεα

XMAS BAZAAR 2019

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι διοικητικοί συνεργάτες της Νέας Γενιάς Ζηρίδη διοργανώνουν και φέτος φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar, με σκοπό την ενίσχυση του θεσμού των υποτροφιών.

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ CERN!

Ευχαριστήριο μήνυμα.

«Υπ´όψιν: κας Κωβαίου, κας Σιώτου, κας Νικολοπούλου, κ. Παπαχρήστου

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

Γιορτή Γυμνασίου 2016
Με τον τίτλο «Σαν καλοκαίρι και σαν παιδί», η φετινή γιορτή του Γυμνασίου μας είχε αύρα καλοκαιρινή!
Μαθαίνοντας με το iPad

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει ενσωματώσει με επιτυχία το iPad, σαν ψηφιακό εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντας την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία και συμβάλλοντας

Pages