Αυτοαξιολόγηση

Το Γυμνάσιο χρησιμοποιεί αποκλειστικά 1 κτήριο με αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια. Συγκεκριμένα διαθέτει 16 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο Η/Υ, 1 εργαστήριο τεχνολογίας, 2 εργαστήρια φυσικής-χημείας, 1 εργαστήριο εικαστικών, 1 εργαστήριο μουσικής και 1 εργαστήριο ρομποτικής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Εργαστήριο Χημείας-Βιολογίας.

Οι εξωτερικοί χώροι της σχολικής μονάδας περιλαμβάνουν 2 αύλειους χώρους για τις ανάγκες των διαλειμμάτων, κυλικείο σε ξεχωριστό κτήριο, κλειστό κολυμβητήριο, γήπεδο τένις, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, 3 γήπεδα μπάσκετ, 3 γήπεδα βόλεϊ, στίβο και ανοιχτό θέατρο για παραστάσεις.

Όλα τα κτήρια είναι αρχιτεκτονικά σχεδιασμένα και πιστοποιημένα ως «βιοκλιματικά», έχουν κεντρική θέρμανση και άπλετο φυσικό φωτισμό και εξαερισμό. Όσον αφορά στον εξοπλισμό του σχολείου, και οι 16 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και τα εργαστήρια είναι εξοπλισμένα με υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, projectors και πτυσσόμενους πίνακες προβολής.

10325372_852985794797128_1965039066611551413_n

Το σχολείο λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών σε όλους τους χώρους ακολουθώντας διαδικασίες ποιότητας (ISO). Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν εύκολη πρόσβαση στα διαθέσιμα μέσα (διάφορους χώρους και εξοπλισμό). Η Διεύθυνση του σχολείου ενθαρρύνει την αξιοποίηση των υποδομών και του εξοπλισμού του σχολείου από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Παρέχεται, μάλιστα, η δυνατότητα στους γονείς και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να αξιοποιούν τις υποδομές και τα μέσα του σχολείου για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εκτός σχολικού προγράμματος.

Η άρτια υλικοτεχνική και φιλική προς το περιβάλλον υποδομή του σχολείου μας το καθιστά πόλο έλξης, τόσο για την τοπική όσο και για την ευρύτερη αθηναϊκή μαθητική νεολαία, ενώ το περιβάλλον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς στο οποίο βρίσκεται τοποθετημένο το Σχολείο μας το καθιστούν ιδανικό για τη φυσική-πνευματική ανάπτυξη των μαθητών.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Εργαστήριο εικαστικών

Το σύνολο των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου έχει πραγματοποιήσει σπουδές υψηλού επιπέδου (μεταπτυχιακά, διδακτορικά), επιμορφώνεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα από το ίδιο το Σχολείο πάνω σε θέματα διδακτικής και ενθαρρύνεται να συμμετέχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες κ.λπ.

Ο σχεδιασμός αλλά και ο συντονισμός του εκπαιδευτικού έργου γίνεται σε επίπεδο επιστημονικών κλάδων ανά ειδικότητα (φιλόλογοι, μαθηματικοί-οικονομολόγοι, φυσικοί-χημικοί-βιολόγοι) με στόχο την ποιοτική βελτίωση. Στο πλαίσιο αυτό,

α) παρακολουθείται η πορεία της διδακτέας ύλης,

β) συστήνονται ομάδες εκπαιδευτικών και εργάζονται από κοινού:

-για τον καθορισμό θεμάτων στις γραπτές δοκιμασίες, την κάλυψη των γνωστικών κενών και την οργάνωση σχεδίου βελτιωτικών ενεργειών.

-για το σχεδιασμό και τη συγγραφή υποστηρικτικού υλικού για τους μαθητές στα διδασκόμενα μαθήματα,

γ) ενθαρρύνεται ο σχεδιασμός διαθεματικών project,

δ) σχεδιάζονται εσωτερικοί και διασχολικοί διαγωνισμοί,

ε) καταρτίζεται πρόγραμμα προετοιμασίας μαθητών για τη συμμετοχή τους σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς,

στ) προτείνονται επιστημονικές δράσεις ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου αλλά και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Εργαστήριο τεχνολογίας

Ως αποτέλεσμα αναπτύσσονται πολλές πρωτοβουλίες που έχουν στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής, κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης του εκπαιδευτικού έργου.

Τα προγράμματα και οι δράσεις αυτές ταξινομούνται σε τέσσερα πεδία:

--Εκπαιδευτικές δραστηριότητες/ προγράμματα για τον εμπλουτισμό του Προγράμματος Σπουδών. Δράσεις που αναπτύσσονται στο σχολείο και εντάσσονται στο πεδίο αυτό είναι: οι Όμιλοι, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, τα εκπαιδευτικά Σαββατοκύριακα, οι επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους, το Cambridge School και η Σχολική Ζωή.

--Καινοτόμες πρωτοβουλίες. Στο πεδίο αυτό εντάσσονται οι εξής δράσεις/ προγράμματα: συμμετοχή σε δράσεις κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου (επισκέψεις σε ιδρύματα, Κρίση Αγάπης, Χριστουγεννιάτικο Bazaar, παρελάσεις Εθνικών Εορτών, Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, Εκκλησιασμοί). Ανάπτυξη συνεργασιών με άλλα σχολεία (Αδελφοποιήσεις, Μαθητικά Συνέδρια). Ανάπτυξη μορφών επικοινωνίας (Ψηφιακή πλατφόρμα, Ανοιχτή Γραμμή, Δελτίο Προόδου, μαθητική εφημερίδα, ραδιοφωνική εκπομπή). Ομιλίες-διαλέξεις (Ημερίδα: Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα, Λογοτεχνική εβδομάδα, Career Forum, διακεκριμένοι ομιλητές, κηρύγματα εκκλησιασμών).

--Ειδικά υποστηρικτικά-αντισταθμιστικά προγράμματα για ορισμένες κατηγορίες μαθητών. Αναφορικά με το πεδίο αυτό στο σχολείο πραγματοποιείται ενισχυτική διδασκαλία και λειτουργεί το Κέντρο Ανάπτυξης Παιδιού.

--Μέτρα-παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων φοίτησης και διαρροής. Στο τελευταίο αυτό πεδίο εντάσσονται ο θεσμός των υποτροφιών, το Parent Care και η αξιολόγηση των μαθητών.

Συμπερασματικά, σε όλα τα παραπάνω πεδία αναπτύσσεται και υλοποιείται πλήθος δράσεων, που συντονισμένα και σε συγκεκριμένο παιδαγωγικό πλαίσιο αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του Προγράμματος Σπουδών και στη βελτιστοποίηση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

Γιορτή Γυμνασίου 2016
Με τον τίτλο «Σαν καλοκαίρι και σαν παιδί», η φετινή γιορτή του Γυμνασίου μας είχε αύρα καλοκαιρινή!
Μαθαίνοντας με το iPad

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει ενσωματώσει με επιτυχία το iPad, σαν ψηφιακό εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντας την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία και συμβάλλοντας

Pages