Πρόληψη κατά της ενδοσχολικής βίας

Η Aμερικανίδα τραγουδίστρια Meredith O' Connor, θύμα και η ίδια ενδοσχολικής βίας, ήρθε στο σχολείο μας, τραγούδησε και μίλησε στους μαθητές για την τραυματική της εμπειρία. Εκδήλωση σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού.

Σε μια εποχή που το πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας (bullying) μας απασχολεί έντονα, θα αναρωτιόμαστε ίσως ως γονείς:

Τι κάνει το σχολείο που έχω επιλέξει για το παιδί μου σε ζητήματα ενδοσχολικής βίας; Ποια πολιτική χαράζει ώστε το παιδί μου να είναι ευτυχισμένο στο σχολικό του περιβάλλον;

Το σχολείο μας, λοιπόν, υψηλά ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα παιδαγωγικής, έχει δημιουργήσει το καινοτόμο διαβαθμιακό τμήμα Μαθητικής Φροντίδα (student care). Στόχος του είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων και κλίσεων κάθε παιδιού. Παράλληλα όμως φροντίζει και την υλοποίηση προγραμμάτων που καλλιεργούν την επικοινωνία και την ανάπτυξη θετικού κλίματος μάθησης.

Εδώ και πολλά χρόνια υλοποιούμε καινοτόμα προγράμματα, με στόχο τα παιδιά μας να αισθάνονται ικανοποιημένα και ασφαλή στο σχολείο μας!

Η αποτελεσματική εφαρμογή των προγραμμάτων αυτών λειτουργεί ως μια ασπίδα πρόληψης απέναντι στην εκδήλωση φαινομένων σχολικού εκφοβισμού.

- Συνεργασία με το “Χαμόγελο του παιδιού”. Συμμετοχή μαθητών σε βιωματικού τύπου εργαστήρια, με θέμα τη βία στο σχολείο και τη βία στο διαδίκτυο.

- Εκπαίδευση εκπαιδευτικών και μαθητών δημόσιου δημοτικού σχολείου της Νίκαιας από εκπαιδευτικούς και μαθητές-διαμεσολαβητές του σχολείου μας, προκειμένου να υλοποιήσουν το πρόγραμμα των “Μαθητών-Διαμεσολαβητών” στο σχολείο τους.

- Προβολή σχετικών video από τους ατομικούς συμβούλους κατά την ώρα της ατομικής συμβουλευτικής.

- Επίσκεψη της ερμηνεύτριας Meredith Ο’ Connor στο σχολείο μας. Διοργάνωση συναυλίας σχετικά με το αντίστοιχο θέμα.

- 6η Μαρτίου, Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού: Γίνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε όλα τα τμήματα.

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

Γιορτή Γυμνασίου 2016
Με τον τίτλο «Σαν καλοκαίρι και σαν παιδί», η φετινή γιορτή του Γυμνασίου μας είχε αύρα καλοκαιρινή!
Μαθαίνοντας με το iPad

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει ενσωματώσει με επιτυχία το iPad, σαν ψηφιακό εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντας την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία και συμβάλλοντας

Pages