Συμμετοχή σε μαθητικό συμπόσιο


Αλλάζω τόπο κι (επι)ζω: το παιδί - πρόσφυγας και η προσφυγική οικογένεια στη Μεσόγειο

Το σχολείο μας, ως μέλος του Δικτύου ASPnet, συμμετείχε με οκταμελή ομάδα στο Α΄ Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Γυμνασίων Αττικής του προγράμματος Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) UNESCO, στις 15 και 16 Απριλίου 2016, στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων. Θέμα του συμποσίου, το παιδί - πρόσφυγας στη Μεσόγειο.

Το συμπόσιο είχε τη δομή της εργασίας σε Επιτροπές και σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια (μοντέλο UNESCO σχετικό με τη Γενική Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού). Η προετοιμασία των μαθητών για τη συμμετοχή τους σε ομάδες εργασίας ξεκίνησε τον Δεκέμβριο. Τα υποθέματα ήταν α) η προσφυγική οικογένεια στη Μεσόγειο (γονείς που αναζητούν μέλλον για την οικογένειά τους, ασυνόδευτα παιδιά, πόλεμος και κλιματική αλλαγή) β) η άφιξη της προσφυγικής οικογένειας στις χώρες υποδοχής: ο αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες (ειδικά κέντρα φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, οικογενειακή επανένωση, συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες).

epitropi_c

Οι μαθητές μας συζήτησαν στις Επιτροπές Εργασίας με συμμαθητές τους από άλλα εννέα Γυμνάσια του Δικτύου στην Αττική και κάθε Επιτροπή κατέληξε στα δικά της πορίσματα. Τη δεύτερη ημέρα των εργασιών στην Ολομέλεια ήρθαν προς ψήφιση 18 πορίσματα από τα οποία εγκρίθηκαν με πλειοψηφία τα 16.

epitropi_g

Η εμπειρία της συμμετοχής ήταν μοναδικό μάθημα για όλους. Εκπροσωπήσαμε το σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας σοβαρότητα και υπευθυνότητα τόσο κατά την προετοιμασία όσο και με την παρουσία μας.

epitropi_a

Το πνεύμα συλλογικότητας που διέτρεχε όλη τη διοργάνωση, μαζί με τη φιλική και καθόλου ανταγωνιστική ατμόσφαιρα, δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι μαθητές να διασκεδάσουν δουλεύοντας σε ομάδες υπό την εποπτεία της εξαιρετικής και άκρως αποτελεσματικής Προέδρου της Ολομέλειας του συμποσίου Ειρήνης Βυζιργιαννάκη.

all

Θα θέλαμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την άρτια οργάνωση και την τόσο φιλόξενη διάθεσή τους. Μας έκαναν να αισθανθούμε από την πρώτη στιγμή σαν στο σχολείο μας!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές: Ειρήνη Γαϊτανάρου, Βάιος Διονυσόπουλος, Ισίδωρος Κατσίκης, Αθηνά Κούλαλη, Ελίνα Κουφάλη, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Μαριλένα Ματσώτα, Γεωργία Τριγώνη.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Νατάσα Μερκούρη

Το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων (ASPnet) ιδρύθηκε το 1953 και είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο σε 177 χώρες με 8.000 περίπου εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα οποία εργάζονται για την υποστήριξη της ποιοτικής εκπαίδευσης στην πράξη. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα

 

 

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

Γιορτή Γυμνασίου 2016
Με τον τίτλο «Σαν καλοκαίρι και σαν παιδί», η φετινή γιορτή του Γυμνασίου μας είχε αύρα καλοκαιρινή!
Μαθαίνοντας με το iPad

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη έχει ενσωματώσει με επιτυχία το iPad, σαν ψηφιακό εργαλείο, στην εκπαιδευτική διαδικασία, εμπλουτίζοντας την καθημερινή μαθησιακή εμπειρία και συμβάλλοντας

Pages