Διαγωνισμοί

Η Νέα Γενιά Ζηρίδη ενθαρρύνει και υποστηρίζει τους μαθητές της για τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιους Διασχολικούς Διαγωνισμούς που διοργανώνουν επιστημονικοί φορείς της χώρας. Παράλληλα, διοργανώνει η ίδια τόσο ενδοσχολικούς όσο και διασχολικούς διαγωνισμούς.

 

 • Ενδοσχολικός Ρητορικός Διαγωνισμός

Διενεργείται ετήσια και λαμβάνουν μέρος σε αυτόν μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου. Οι μαθητές διαγωνίζονται στη συγγραφή και εκφώνηση ρητορικού γυμνάσματος στην ελληνική γλώσσα καλλιεργώντας τις επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητές τους και αναπτύσσοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Στην τελική φάση οι νικητές αναδεικνύονται από επιτροπή αποτελούμενη από επιστήμονες εκτός του σχολείου. Ο νικητής που αναδεικνύεται από τη Β΄ Λυκείου εκφωνεί τον πανηγυρικό λόγο της 25ης Μαρτίου και ο νικητής που αναδεικνύεται από τη Γ΄ Λυκείου εκφωνεί ομιλία στην Τελετής Αποφοίτησης.

 • Ενδοσχολικός Διαγωνισμός Φυσικών Επιστημών

Διοργανώνεται σε 2 φάσεις. Μετέχουν μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθήματα φυσικών επιστημών, από A΄ Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου.

 

 • Πανευρωπαϊκός Μαθητικός Διαγωνισμός Edu-Arctic

               

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του σχολείου μας συμμετέχουν κάθε χρόνο στον Ευρωπαικό διαγωνισμό Edu- Arctic: https://edu-arctic.eu/ καταθέτοντας τη δική τους ερευνητική εργασία ή πείραμα. Οι μαθητές που θα περάσουν από όλες τις φάσεις του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε περιοχές της Αρκτικής ζώνης και να εκτελέσουν πειράματα σε κάποιο πολικό ερευνητικό σταθμό. 

 

Βίντεο της μαθήτριάς μας Δάφνης Καμπίτση που προκρίθηκε ανάμεσα στις 12 καλύτερες εργασίες του διαγωνισμού και βραβεύτηκε περνώντας στην τρίτη και τελική φάση του: 

https://www.youtube.com/watch?v=V349b7QKb4U

Διοργανώνεται σε 3 φάσεις. Oι μαθητές διαγωνίζονται καταθέτοντας πρωτότυπες εργασίες σε περιβαλλοντικά θέματα σχετικά με την Αρκτική ζώνη. Οι νικητές επιβραβεύονται με ταξίδι 14 ημερών σε περιοχή της Αρκτικής ζώνης.

 • ICYS - The International Conference of Young Scientists   

              

 Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Επιστημών, στο οποίο οι μαθητές που προκρίνονται, παρουσιάζουν εργασίες σε θέματα Φυσικών Επιστημών.

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός EUSO

Συμμετέχουν μαθητές Β΄ Λυκείου και διαγωνίζονται σε πειράματα στα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών. Οι νικητές μετέχουν στον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

 • Διαγωνισμός Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης 

                

           Πανελλήνιος Διασχολικός Διαγωνισμός. Το σχολείο που ανακυκλώνει τις περισσότερες συσκευασίες κερδίζει ταξίδι στο εξωτερικό.

 

 • Πανευρωπαϊκός Μαθητικός Διαγωνισμός SCool LAB, CERN                   

                

Συμμετέχουν μαθητές της Β΄ Λυκείου. Η πρόκρισή τους  στην επόμενη φάση επιβραβεύεται με τη συμμετοχή στο καλοκαιρινό Summer School στο CERN.

 

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Φυσικής), την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση (ΕΕΦΕΕ) και την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ).

 

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Χημείας

Διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Χημικών. Στόχο έχει  την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Χημείας και την επιλογή της ομάδας που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Χημείας.

 

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας                 

                

Διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων. Στόχο έχει την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την επιλογή της ομάδας που θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Βιολογίας.

 

 • Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

Διοργανώνεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τη Νέα Παιδεία. Συμμετοχή δύο μαθητών της Β’ Λυκείου με τη δημιουργία ντοκιμαντέρ.

Το ντοκιμαντέρ δύο μαθητών της Β΄ Λυκείου που απέσπασε έπαινο μπορείτε να το δείτε εδώ http://www.neapaideia-glossa.gr/4_Hist_Doc.htm.

 • Διασχολικός Διαγωνισμός Ιστορίας

Για μαθητές Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου που αγαπούν την ιστορική έρευνα.

 • Συμμετοχή σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς ποίησης και πεζογραφίας που οργανώνουν το Ίδρυμα Λασκαρίδου, Γρ. Πεντζίκης, Ελλήνων Λογοτεχνών κ.λπ.

 

 • Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό                             

               

        Διενεργείται μία φορά τον χρόνο και οι επιτυχόντες παίρνουν δίπλωμα διάκρισης.

 

 • Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας             

               

Α΄ φάση: Θαλής                           

Β΄ φάση:   Ευκλείδης

Γ΄ φάση: Αρχιμήδης

Οι μαθητές διαγωνίζονται στα Μαθηματικά. Οι επιτυχόντες της γ΄ φάσης μετέχουν στον διαγωνισμό επιλογής για να συγκροτήσουν την Εθνική Ομάδα Μαθηματικών.

 • Euromath – Euroscience

Πανευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο για τα Μαθηματικά και τη Φυσική. Βραβεύονται οι καλύτερες εργασίες και ανάλογα με τις βραβεύσεις υπάρχει χρηματικό έπαθλο για τα σχολεία.

 • Συνέδριο ACSTAC και Διαγωνισμός IDEAS 

               

Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη (Anatolia College) με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι μαθητές που προκρίνονται παρουσιάζουν ερευνητικές εργασίες και εκπονούν πειράματα.

 

 • Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης                  

Βασικός στόχος είναι η δημιουργία μιας εικονικής επιχείρησης και η κατάρτιση ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan). Οι μαθητές συμμετέχουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση», που διοργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, υποβάλλοντας το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Επίσης, συμμετέχουν στην εμπορική έκθεση Business Trade Faire, για τη διάκριση του καλύτερου περιπτέρου και καινοτόμου προϊόντος. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση, ασκούν αποτελεσματική διοίκηση, διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες, αποκτούν σημαντικές επιχειρηματικές δεξιότητες και πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες να ανοίξουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση στο μέλλον..

 

 

 

 

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016
Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του σχολείου. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας καλή σταδιοδρομία!
Πρόσκληση στην Τελετή Αποφοίτησης 2016

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι Μαθητές της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σας προσκαλούν στην τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στο Ανοιχτό

Pages