Φιλανθρωπικές Δράσεις Μαθητικής Κοινότητας

  • Κρίση Αγάπης

Οι μαθητές σε διαβαθμιακό επίπεδο προσφέρουν χρήματα, με τα οποία αγοράζονται τρόφιμα που διατίθενται σε οικογένειες των ενοριών της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Κάθε εβδομάδα ένα τμήμα του Δημοτικού και 5μελείς αντιπροσωπείες του Γυμνασίου και του Λυκείου επισκέπτονται ενορίες της Μεσογαίας προκειμένου οι ίδιοι οι μαθητές να παραδώσουν τα δέματα με τα τρόφιμα.

  • Bazaar

Οι μαθητικές κοινότητες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των βαθμίδων οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο Βazaar, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ενισχύσουν τον θεσμό των υποτροφιών του σχολείου μας. Όλοι οι μαθητές σε διαβαθμιακό επίπεδο προσφέρουν αγαθά (χριστουγεννιάτικα στολίδια, ποτά, βιβλία, παιχνίδια κ.α.) και παράλληλα οργανώνουν βιωματικά παιχνίδια, αθλητικές δράσεις, συναυλίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον προαναφερόμενο σκοπό.

  • Κρίση αγάπης

Από το 2012 το σχολείο μας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ενισχύει με τρόφιμα άπορες οικογένειες της περιοχής μας.

  • Κέντρο υιοθεσίας Βρεφών «Μητέρα»

Οι μαθητές συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια και φάρμακα για τις ανάγκες του ιδρύματος. Το σημαντικότερο όμως έργο τους είναι ότι επισκέπτονται το ίδρυμα και ανοίγουν την αγκαλιά τους προς τα παιδιά που ζουν με την ελπίδα να υιοθετηθούν από κάποια οικογένεια που θα τους προσφέρει ασφάλεια και στοργή. Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου διαβάζουν παραμύθια, παίζουν κουκλοθέατρο, τραγουδούν και μοιράζουν αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα.

  • «Νέα Θάλπη»

Οι μαθητές μας στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων επισκέπτονται ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Νέα Θάλπη». Συζητούν με τους ηλικιωμένους για το παρελθόν και το παρόν, παίζουν μαζί τους παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα, ζωγραφίζουν, επικοινωνούν ουσιαστικά και χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα και φροντίδα.

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016
Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του σχολείου. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας καλή σταδιοδρομία!
Πρόσκληση στην Τελετή Αποφοίτησης 2016

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι Μαθητές της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σας προσκαλούν στην τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στο Ανοιχτό

Pages