Φιλανθρωπικές δραστηριότητες

  • Κρίση Αγάπης: Οι μαθητές σε διαβαθμιακό επίπεδο προσφέρουν χρήματα, με τα οποία αγοράζονται τρόφιμα που διατίθενται σε οικογένειες των ενοριών της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Κάθε εβδομάδα ένα τμήμα του Δημοτικού και 5μελείς αντιπροσωπείες του Γυμνασίου και του Λυκείου επισκέπτονται ενορίες της Μεσογαίας προκειμένου οι ίδιοι οι μαθητές να παραδώσουν τα δέματα με τα τρόφιμα.

                 Επισκέψεις και προσφορές έχουν ήδη γίνει στις εξής ενορίες:

                     Κοίμηση Θεοτόκου -Σπάτα

                     Κοίμηση Θεοτόκου -Γέρακας

                     Παντοβασίλισσα- Ραφήνα

                     Αγ. Θεόδωροι – Γέρακας

                     Αγ. Μαρίνα – Αρτέμιδα

                     Μεταμόρφωση – Γλυκά Νερά

                     Ανάληψη – Κορωπί

                     Αγ. Ιωάννης  Θεολόγος - Γέρακας.

                     Ανάληψη – Ραφήνα

  • Bazaar: Οι μαθητικές κοινότητες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των βαθμίδων οργανώνουν το Χριστουγεννιάτικο Βazaar, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα που θα ενισχύσουν τον θεσμό των υποτροφιών του σχολείου μας. Όλοι οι μαθητές σε διαβαθμιακό επίπεδο προσφέρουν αγαθά (χριστουγεννιάτικα στολίδια, ποτά, βιβλία, παιχνίδια κ.α.) και παράλληλα οργανώνουν βιωματικά παιχνίδια, αθλητικές δράσεις, συναυλίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον προαναφερόμενο σκοπό.

  • Κέντρο υιοθεσίας Βρεφών «Μητέρα»: Οι μαθητές συγκεντρώνουν τρόφιμα, παιχνίδια και φάρμακα για τις ανάγκες του ιδρύματος. Το σημαντικότερο όμως έργο τους είναι ότι επισκέπτονται το ίδρυμα και ανοίγουν την αγκαλιά τους προς τα παιδιά που ζουν με την ελπίδα να υιοθετηθούν από κάποια οικογένεια που θα τους προσφέρει ασφάλεια και στοργή. Μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου διαβάζουν παραμύθια, παίζουν κουκλοθέατρο, τραγουδούν και μοιράζουν αγκαλιές, φιλιά και χαμόγελα.

  • «Νέα Θάλπη»: Οι μαθητές μας στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων επισκέπτονται ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο ίδρυμα «Νέα Θάλπη». Συζητούν με τους ηλικιωμένους για το παρελθόν και το παρόν, παίζουν μαζί τους παιχνίδια στον διαδραστικό πίνακα, ζωγραφίζουν, επικοινωνούν ουσιαστικά και χαρίζουν απλόχερα χαμόγελα και φροντίδα.

 

Σχετικα Νεα

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016
Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του σχολείου. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας καλή σταδιοδρομία!
Πρόσκληση στην Τελετή Αποφοίτησης 2016

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι Μαθητές της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σας προσκαλούν στην τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στο Ανοιχτό

Το Μακεδονικό Ζήτημα από την Αρχαιότητα έως τους Βαλκανικούς Πολέμους

Τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» προκηρύσσουν για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Αττικής διαγωνισμό Ιστορίας, με τίτλο

ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ 2η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Η συνέπεια των Εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη (από δημοσίευμα του www.basketa.gr)

Pages