Καινοτόμα προγράμματα

                 Προγράμματα που συμμετέχουμε: 

 • «Λέμε την Αλήθεια στην εξουσία»

Μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα ανταλλάσσουν εκπαιδευτικές πρακτικές και εμπειρίες στο πλαίσιο ημερίδων και συνεδρίων που διοργανώνονται από το Ίδρυμα Βαρδινογιάννη

 • Βραδιά ερευνητή και Athens Science Festival

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου συμμετέχουν κάθε χρόνο στη βραδιά του Ερευνητή και στo Athens Science Festival διεξάγοντας εντυπωσιακά πειράματα σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (EKEΦΕ) "Δημόκριτος".

https://www.youtube.com/watch?v=oWs-olipvUE

 • Master Class: Δημόκριτος

Oι μαθητές που επιλέγονται κατά τη διάρκεια Ημερίδας στον Δημόκριτο, συμμετέχουν σε ανάλυση πειραματικών δεδομένων σχετικά με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών από το CMS στο CERN, σχετικά με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών.

 • Δόκιμοι Ερευνητές

Διοργανώνεται από τον Δημόκριτο. Oι μαθητές που επιλέγονται μετά από διαγωνισμό, συμμετέχουν σε εργαστηριακές ασκήσεις, σχετικές με τη Φυσική             

 • Augmented and Virtual Reality in Education (ARIE)

Το σχολείο μας πρωτοπορεί ως συντονιστής του Ευρωπαϊκού έργουErasmus+ με τίτλο: "Augmented and Virtual Reality in Education (ARIE)".

Το έργο αυτό προτείνει σενάρια διδασκαλίας STEAM μέσα από εργαλεία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σε συνεργασία με άλλα τρία σχολεία από την Ιταλία, Κύπρο και Ισπανία.

 • Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Bloom

Το σχολείο μας επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Bloom (Boosting European Citizens' Knowledge and Awareness of Bio-Economy Research and Innovation), που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων (European Schoolnet). Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βιοοικονομίας (https://www.bloom-bioeconomy.eu/) και συμμετέχουν σ’ αυτό 20 εκπαιδευτικοί από 10 διαφορετικές χώρες

 

 • Model United Nations (M.U.N.)

Κάθε χρόνο, το τελευταίο δεκαήμερο του  Ιανουαρίου, διεξάγεται στη Χάγη με συμμετοχή όλων των κρατών-μελών του ΟΗΕ.

Κανένα σχολείο δεν εκπροσωπεί την χώρα του, αλλά μια άλλη που ορίζεται από το συνέδριο.              

 

 • Model European Parliament (M.E.P.)

Mαθητικό ευρωπαϊκό συνέδριο προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται 2 φορές το χρόνο, σε διαφορετική κάθε φορά πρωτεύουσα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο οποίο συμμετέχουν πενταμελείς αποστολές μαθητών 16-19 ετών από όλα τα κράτη-μέλη. Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η αγγλική. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες μαθητές συνεδριάζουν σε επιτροπές και διαμορφώνουν προτάσεις πάνω σε επίκαιρα ευρωπαϊκά προγράμματα, τις οποίες ψηφίζουν στη Γενική Συνέλευση.

 

 • Med Model European Parliament (M.E.P.)

Διοργανώνεται μία φορά τον χρόνο, σε διαφορετική πόλη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συμμετοχή ομάδας 5 μαθητών. Αφορά μόνο σε κράτη της Μεσογείου.        

 •   European Youth Parliament

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων – European Youth Parliament (Ε.Κ.Ν. – E.Y.P.) είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 1987 στο Φοντενεμπλό της Γαλλίας με στόχο, να προωθήσει την ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αποκτήσουν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από προγράμματα που ενισχύουν την κατάρτιση των μελλοντικών Ευρωπαίων Πολιτών και συμβάλλουν στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

 • Forensics

Τα Forensics (Διαγωνισμός Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου), δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές από διαφορετικά σχολεία να ανταλλάξουν απόψεις για επίκαιρα θέματα. «Λόγος, Ήθος, Πάθος» είναι το μότο των Forensics προβάλλοντας τις διαχρονικές αξίες που εξυμνούν τη δύναμη των λέξεων και ενθαρρύνουν εκατοντάδες μαθητές που συμμετέχουν στα Forensics να προετοιμαστούν και να αγωνιστούν με γλώσσα επικοινωνίας την Αγγλική. Tα αγωνίσματα στα Forensics είναι 6: Debate, Group Discussion, Impromptu Speaking, Original Oratory, Oral Interpretation (Dramatic & Comic)        & Duet Acting (Dramatic & Comic).

 • «Λογοτεχνικό Εργαστήριο». Οι μαθητές διαβάζουν και γράφουν…

Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με κορυφαίους εκπροσώπους της παγκόσμιας λογοτεχνίας και επιχειρούν να συνθέσουν δικά τους πρωτότυπα έργα, παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

 

 • Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής

Η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Αθλίατροι, διατροφολόγοι, καταξιωμένοι αθλητές συζητούν με τους μαθητές για τη σημασία της άθλησης.

Συνδυάζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής Διατροφής και διοργανώνουμε υγιεινό πρωινό για όλους τους μαθητές.

 •     H Βουλή των Εφήβων

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών µε το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές της Β΄ τάξης.

 • Το σχολείο μας έγινε φέτος επίσημο μέλος στο European Talent Support Network.

 

Προγράμματα που διοργανώνονται από το σχολείο
 • Λογοτεχνική Εβδομάδα

Περιλαμβάνει επισκέψεις επιφανών εκπροσώπων του χώρου της Λογοτεχνίας και των εκδόσεων, συζήτηση με τους μαθητές, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, προβολή ταινιών με θέμα τη Λογοτεχνία και ανάγνωση λογοτεχνικών έργων στην τάξη.

 • Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο CERN

Μαθητές Λυκείου και από τη Γ' Γυμνασίου επισκέπτονται κάθε χρόνο το Ευρωπαικό Ερευνητικό Κέντρο CERN. Οι μαθητές στα πλαίσια της επίσκεψής τους παρακολουθούν διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες σχετικές με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών και επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις του. Η εκπαιδευτική επίσκεψη συμπεριλαμβάνει και το πειραματικό μέρος κατασκευής cloud chamber από τους ίδιους τους μαθητές με σκοπό την ανίχνευση κοσμικών σωματιδίων στο ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο S'cool Lab του CERN.

 • Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών

Το σχολείο μας διοργανώνει την εβδομάδα Φυσικών Επιστημών, με ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, πειράματα και δρώμενα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τους μαθητές του Λυκείου διεξάγεται MasterClass από ερευνητές του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Τα Διεθνή Προχωρημένα Μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων – International Master Classes αποτελούν ημερίδες που οργανώνονται από την Διεθνή Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group, IPPOG). 

     Οι μαθητές παίρνουν μια γεύση της έρευνας στη βασική φυσική δουλεύοντας μαζί με φυσικούς σωματιδίων και αναλύονται γεγονότα από τον             Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (Large Hadron Collider, LHC).

 •       ΙΤ Festival

Είναι εκδήλωση που αφορά στις νέες τεχνολογίες και στις εφαρμογές τους στην καθημερινή ζωή. Δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη ενασχόληση και επιδόσεις στην ψηφιακή τεχνολογία, να συνεργαστούν με συμμαθητές τους διαμορφώνοντας ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ή ψυχαγωγικές εφαρμογές και έτσι να καλλιεργήσουν και να ενισχύσουν αμοιβαία κάποιες από τις πολλαπλές ευφυΐες τους.

Παράλληλα, υπάρχει Διασχολικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με νέους που έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να καλλιεργήσουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και να επιδιώξουν τη διάκριση και την αναγνώριση.

 

Σχετικα Νεα

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης σε συνέντευξη

Ο καθηγητής μας και συγγραφέας Παναγιώτης Φουράκης παραχώρησε συνέντευξη στο bookia για το μυθιστόρημα «Μάτι του Πυρός».

Tomorrow is another Stream Day!

Το σχολείο μας το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση STEM και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής διοργάνωσαν την ημερίδα ‘Tomorrow is an

Καπάκια Νέα Γενιά Ζηρίδη
Συγκεντρώσαμε καπάκια για καλό σκοπό!

Τα καπάκια έχουν αξία για το περιβάλλον, αλλά κυρίως... για τον άνθρωπο!

ΑΙΣΧΥΛΟΥ «ΧΟΗΦΟΡΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Την Τετάρτη 29 Ιουνίοιυ, o Όμιλος Υποκριτικής Τέχνης της Νέας Γενιάς Ζηρίδη παρουσίασε και φέτος, στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σε μετάφραση και σκηνική διδασκαλία του Φιλολόγου Ν

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2016
Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο του σχολείου. Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους μας καλή σταδιοδρομία!
Πρόσκληση στην Τελετή Αποφοίτησης 2016

Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Καθηγητών και οι Μαθητές της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου της Νέας Γενιάς Ζηρίδη, σας προσκαλούν στην τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016, την Πέμπτη, 23 Ιουνίου, στο Ανοιχτό

Pages