Το Εμπλουτισμένο μας Πρόγραμμα

Το Νηπιαγωγείο μας παρέχει ένα ασφαλές και οικογενειακό περιβάλλον, πλούσιο σε ερεθίσματα. Σέβεται το ρυθμό ανάπτυξης και τη μοναδικότητα του κάθε παιδιού.

Για πληροφορίες και  εγγραφές μπορείτε να μας καλείτε στο 210 66 85 600.

Το  κάθε παιδί προσεγγίζεται εξατομικευμένα και του προσφέρονται ατελείωτες ευκαιρίες έκφρασης και δημιουργίας. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη γνώση και μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν, αξιοποιώντας τις εμπειρίες της καθημερινής τους ζωής.

Βασικοί στόχοι του Νηπιαγωγείου είναι η καλλιέργεια ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, η ανίχνευση των ιδιαίτερων κλίσεων,  η ολόπλευρη ανάπτυξη του κάθε παιδιού, καθώς και η δίγλωσση εκπαίδευση, με τη συστηματική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρέχουμε στα παιδιά μας όλα τα απαραίτητα εφόδια, προετοιμάζοντας τους πολίτες του αύριο από τώρα.

Οι υπερσύγχρονες, οικολογικές εγκαταστάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να εξασκούν όλες τις ακαδημαϊκές, αθλητικές, και καλλιτεχνικές  δραστηριότητες μέσα στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο τους.

Η εκπαίδευση γίνεται με παιδοκεντρική προσέγγιση, όπου μέσα από την παρατήρηση, τον πειραματισμό και την ανακάλυψη τα παιδιά κατακτούν τη γνώση βιωματικά. Οι γωνιές δραστηριοτήτων, που υπάρχουν στις αίθουσες και στους κοινόχρηστους χώρους του νηπιαγωγείου, δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, ενώ παράλληλα προάγουν την ομαδικότητα και τη συνεργασία. Τα θέματα που αναπτύσσουμε, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, είναι εμπνευσμένα από την καθημερινότητα και επιλέγονται με βάση τα ενδιαφέροντά και τις ανάγκες των μαθητών μας. Καθημερινά πραγματοποιούνται δραστηριότητες βιωματικές, παιγνιώδεις και πολυαισθητηριακές, οι οποίες παρουσιάζονται μέσα από το πρίσμα μιας διαθεματικής προσέγγισης. Οι μαθητές εργάζονται σε μικρές ή μεγάλες ομάδες αλλά και ατομικά με την Νηπιαγωγό, ανάλογα με το στόχο της δραστηριότητας.

Ενδεικτικές δραστηριότητες που παρέχονται και συμπεριλαμβάνονται στο βασικό μας πρόγραμμα είναι:

 • Ziridis Bilingual Programme (με καθημερινή βιωματική προσέγγιση στα αγγλικά)
 • Μουσικοκινητική Αγωγή  και σύστημα Orff από Μουσικό
 • Κολύμβηση για Νήπια
 • Θεατρικό Παιχνίδι από Θεατρολόγο
 • Πρόγραμμα Συναισθηματικής Νοημοσύνης από Ψυχολόγο
 • Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας
 • Εργοθεραπευτική και λογοθεραπευτική αξιολόγηση από ειδικούς
 • Αξιολόγηση Μαθητών με Κλίμακες Δεξιοτήτων
 • Happenings
 • Εκπαιδευτικές επισκέψεις
 • Team building
 • Ελεύθερος πειραματισμός υλικών της φύσης
 • Παιχνίδια με φως-σκιές 

Σχετικα Νεα

IMPORTANCE OF NURSERY RHYMES
Singing nursery rhymes can help young children develop their language and communication skills.
ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
Με αφορμή το Πάσχα, κατασκευάσαμε εναν πίνακα όπου τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά απαριθμόντας τις τελείες πάνω στο μισό α
ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ

Στον παιδικό σταθμό φτιάξαμε το αρχικό γράμμα του ονόματος μας με διαφανή κολλητική ταινία πάνω σε λευκό χαρτί. Στη συνέχεια, βάψαμε το λευκό χαρτί με νερομπογιά και εμφανίστηκε το γράμμα!

WE PAINTED OUR CLAY FRUIT AND SPOKE ABOUT EATING HEALTHILY
WE NAMED THE PLANTS THAT WE COLLECTED AT THE NATURE WALK
ΔΡΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΙΔΙΚΟ ΤΥΦΛΟΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιού, αισθητηριακά παιχνίδια, δέσιμο ομάδας και ανταλλαγή συμβολικών δώρων ενώ καταγράψαμε σε braille και πεζά

Pages