Προσαρμογή στον Παιδικό Σταθμό

Η προσαρμογή στο πρώτο «σπίτι» έξω από το σπίτι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για τα παιδιά και τους γονείς του παιδικού σταθμού. Τα παιδιά εμπιστεύονται άλλον για τη φροντίδα τους πέρα από τους γονείς τους, κοινωνικοποιούνται, αποκτούν αυτονομία και γίνονται ισότιμα μέλη μιας ομάδας με κανόνες, ενώ παράλληλα γνωρίζουν τα όρια τους.

Οι παιδαγωγοί μας έχουν μεγάλη εμπειρία και βοηθούν ώστε αυτή η μετάβαση να γίνει ομαλά, κρατώντας τρυφερά το κάθε παιδί από το χέρι.

Στην αρχή της σχολικής χρονιάς υπάρχουν ημέρες προσαρμογής με την παρουσία του γονέα στο χώρο του σχολείου καθώς και άμεση επικοινωνία με τον/την παιδαγωγό ούτως ώστε να εκφραστούν απορίες και προβληματισμοί και να απαντηθούν ερωτήματα. Οι Παιδαγωγοί ενημερώνονται από τους γονείς για τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού, τι του αρέσει, και τι το καθησυχάζει και αποκτούν μια πρώτη επαφή μαζί του. Επίσης, διοργανώνονται πολλά σεμινάρια συμβουλευτικής γονέων για θέματα που απασχολούν τους γονείς με παιδιά αυτής της ηλικίας.

 

Σχετικα Νεα

ΜΑΘΗΤΕΣ - ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ

Οι μαθητές παρουσιάζουν – οι γονείς … μαθαίνουν!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

WE LEARNT WHICH OBJECTS SINK OR FLOAT BY MAKING OBSERVATIONS AND PREDICTIONS

REGGIO INSPIRED

Νόστιμα καράβια από φαγώσιμα υλικά κατασκεύασαν τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο εμπνευσμένα από το πολυταξιδεμένο καράβι του Οδυσσέα!

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ "ΜΗΤΕΡΑ" ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ!

Το Κέντρο Υιοθεσίας Βρεφών «Μητέρα» είναι ο μοναδικός επίσημος φορέας στην Ελλάδα, που αναλαμβάνει τη διαδικασία υιοθεσιών για παιδιά που αναζητούν μια θέση σε οικογένεια !

WARM AND FRIENDLY ENVIRONMENT THAT PROVIDES SUCCESSFUL LEARNING

 

Pages