Μαθητές - Μοναδικοί

Οι μαθητές παρουσιάζουν, οι γονείς μαθαίνουν! Για εμάς, κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός!

Κάθε χρόνο δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να αναδείξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα και τις κλίσεις τους, δίνουμε χώρο στο καθένα ξεχωριστά να αναδείξει τη μοναδικότητά του! Όλοι οι μαθητές λοιπόν, από τον Παιδικό Σταθμό έως και τη Στ΄ Δημοτικού, παρουσίασαν και φέτος το portfolio τους στους γονείς και τους δασκάλους τους!

Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού και του Νηπιαγωγείου γίνονται οι ίδιοι αξιολογητές της δουλειάς τους και σχολιάζουν τι τους άρεσε, τι τους δυσκόλεψε και ποιες ήταν οι αγαπημένες εργασίες τους, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν το ρόλο του διευκολυντή (facilitator).

Οι μαθητές του Δημοτικού επιλέγουν τις καλύτερες στιγμές για τη σχολική χρονιά που πέρασε, αποτυπώνουν συνολικά την εξέλιξη τους, την πρόοδο και τις επιτυχίες τους.

 

Παρουσίαση portfolio στο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό

              

 

Παρουσίαση porfolio στο Γυμνάσιο

 

Το πρόγραμμα εξελίσσεται στο Λύκειο

 

Οι μαθητές συμπληρώνουν το βιογραφικό τους και στη συνέχεια περνούν από επαγγελματική συνέντευξη. Επαγγελματίες καταξιωμένοι στο χώρο του πνεύματος, της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας επισκέπτονται το σχολείο μας και θέτουν ερωτήσεις στους μαθητές.

Στόχος είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων κλίσεων κάθε μαθητή, αλλά και η εξοικείωση με τη διαδικασία συνέντευξης σε κανονικές συνθήκες.